Contact

Reacties

  1. Beste Rebecca, ik las vanmorgen jouw artikel op mijn app van de Volkskrant over de suiker taks. Zo kwam ik op deze site terecht en heb ik meteen maar even alle berichten gelezen. Leuk, en ik moet zeggen dat deze lekker weglezen. Enfin, daar ik nu sinds 3 jaar officieel diabetes 2 patient ben heb ik het met veel intresse gelezen. Al eerder heb ik eens een lezing in pdf formaat gelezen over suiker ” de sluipmoordenaar ” Ik nam mij toen voor om direct minder suiker te gaan eten ofwel daarmee te stoppen. Als je je goed voelt dan raakt dat al snel weer in de vergetelheid. Net dus zoals bij dieeten.Toch zojuist heb ik n.a.v. jouw artikel, maar meteen weer het woord bij de daad gevoegd door maar een half schepje ervan in mijn koffiebeker te doen. Bwehhhh wat bitter ! Smaak is zo belangrijk maar gewenning speelt hierbij ook een rol. Dus vanaf nu neem ik mij voor eens voorgoed door te zetten. Kun je misschien ook vertellen wat suikervervangers zoals zoetjes en bijv. stevia doen en of deze gezond zijn en goed als alternatief voor geraff. suikers mogen worden gebruikt? Met vriendelijke groet, Gerrit

    • Dat is eigenlijk lastig te zeggen. Kunstmatige zoetstoffen zijn chemisch en er zijn ook richtlijnen voor hoeveel je er maximaal van kunt nemen. Er circuleren ook veel verhalen dat aspartaam echt heel ongezond is. Stevia is weliswaar een natuurproduct, maar wordt ook bewerkt, waardoor het alweer minder zuiver is. Van al dat soort stoffen kun je maar beter niet te veel binnen krijgen. Mijn advies zou zijn om de verschillende zoetstoffen een beetje af te wisselen, om het ‘risico’ te spreiden. Verder is het langzaam afbouwen en wennen aan wat minder zoete smaak natuurlijk altijd goed. Ik eet inmiddels alweer een paar maanden nauwelijks suiker en dat bevalt me prima. En ik snoepte altijd best veel. Veel succes verder!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: