Gepost door: Rebecca Rijnders | november 25, 2012

De dubbele moraal van de internetexpert

“Internet biedt bedrijven de kans om een directe relatie aan te gaan met hun doelgroep; open communicatie, transparantie:  dat zijn de toverwoorden van deze tijd. Ik probeer het mijn klanten altijd uit te leggen, maar sommige snappen het gewoon niet. Gaan ze wéér alleen maar zenden.  Businessmodel? Tuurlijk is er een businessmodel voor internet. Daar zijn de eye balls, dus daar zit het geld.

Privacy
Ja, had je dat ook gelezen? Twitter heeft z’n api op slot gedaan. Dat was juist altijd zo’n mooi voorbeeld van een open platform, daarom waren developers er zo gek op, en had je al die waanzinnige twitter clients. Echt dom, nu kunnen ze wel inpakken, ze zijn meteen de sympathie kwijt. Net als die promoted tweets, zo irritant. App.net? Is dat niet die betaalde variant van Twitter? Waarom zou ik betalen voor iets dat ook gratis kan zijn dan? Geen advertenties. Ja, nou ja, het zal wel. Maar daar zit geen hond.

Facebook? Zelfde verhaal. M’n hele tijdlijn is nu verziekt door commerciële boodschappen. Dit is echt het begin van het einde voor Facebook. Om nog maar te zwijgen van hoe zij met onze privacy omgaan. Ze verkopen je data zo door aan adverteerders. Om gerichter te adverteren, ja, maar dat wil je toch helemaal niet. En Nu.nl ook. Ons eigen nu.nl, gewoon onze privacy te grabbel gooien. We zijn nergens meer veilig.

Engagement
Nee, oké, het is geen sociale werkplaats, dat realiseer ik me ook wel. Natuurlijk moet er geld worden verdiend. Dat hoef je mij niet te vertellen. Wat ik tegen mijn klanten zeg? Dat ze eerst moeten zorgen voor een open en eerlijke communicatie. Engagement ja, precies. Als je dienst goed genoeg is, komt het geld vanzelf.

Het is Spotify toch ook gelukt? Het kan dus echt wel. O, niet? Lijden ze nog steeds verlies? O, dat wist ik niet. Maar ja, je kunt van mensen nu eenmaal niet verwachten dat ze betalen voor iets dat ze overal gratis kunnen krijgen. Doe jij dat? Echt? Haha, nee man, ik download alles. Gewoon op een van die torrents kijken, de nieuwste films, betalen is echt voor losers!”


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën

%d bloggers liken dit: