Gepost door: Rebecca Rijnders | juni 17, 2010

Orakel

“Wordt er nog wat op twitter gezegd?”, klonk het af en toe verwachtingsvol tijdens de verkiezingsdebatten. Alsof ‘t het orakel van Delphi betrof. Een vreemde gewaarwording. Voor iemand die al bijna drieënhalf jaar twittert, is het immers een net zo vanzelfsprekend communicatiemiddel geworden als e-mail of telefoon, behalve dat er wat meer mensen ‘meeluisteren’ en zich kunnen mengen in het gesprek. Je discussieert wat, je roddelt wat, je schept een beetje op, vertelt een aardig weetje en that’s it.

Natuurlijk is het nog altijd een select gezelschap met een relatief grote vertegenwoordiging van mediamensen en politici, maar dan nog: wij zijn ook maar gewoon mensen. Het verbaast me dan ook dat het fenomeen als zo buitenissig en blijkbaar invloedrijk wordt gezien. Geen wonder dat veel bedrijven nog altijd aarzelen om zich op twitter te begeven, alsof het een gevaarlijke arena is waar je geen woord verkeerd mag zeggen en je binnen vijf minuten moet reageren op elke tweet.

Die angst lijkt me volstrekt onnodig. Veel grote bedrijven zijn telefonisch moeilijk te bereiken en als je iemand aan de lijn krijgt, is dat meestal niet het hoofd communicatie, zullen we maar zeggen. Dus waarom niet een menselijk gezicht laten zien op Twitter, door desnoods één keer per dag iemand een uurtje te laten reageren en als die geen passend antwoord paraat heeft, eenvoudigweg naar iemand door te verwijzen?

Er is niks ingewikkelds aan en wereldwijd gezien is Nederland wel een van de actiefste twitterlanden. Dat was mooi te zien tijdens de verkiezingen toen alle ‘trending topics’ uit ons land kwamen. Of waar een klein land al niet groot in kan zijn.  Het medium is er, dus maak er gebruik van.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën

%d bloggers liken dit: